info@kuranta.se   |   08-553 808 20  |   Facebook

Därför är det bra att mäta blodtrycket hemma

Nästan två miljoner svenskar beräknas ha högt blodtryck och cirka hälften vet inte att de är drabbade. Högt blodtryck under en längre tid kan leda till allvarliga sjukdomar som stroke och hjärtinfarkt. Sjukdomar som går att förebygga om det höga blodtrycket upptäcks och behandlas i tid. Att mäta blodtrycket hemma är ett bra sätt för dig att ta ansvar för din hälsa.

Det är enkelt att mäta blodtrycket hemma

Först kan det kännas lite osäkert att själv mäta blodtrycket. Men med medicinskt validerade blodtrycksmätare för hemmabruk blir det lika bra, om inte bättre mätvärden hemma. Smarta funktioner hjälper dig att mäta och apparaten säger till om du rör på dig under mätningen. Med inbyggt minne kan du se förändringar i ditt blodtryck. De flesta blodtrycksmätare är lättanvända med en till två knapptryckningar. Så det är enkelt och pålitligt att mäta blodtrycket hemma.

Mät blodtrycket hemma. Se vårt utbud av blodtrycksmätare här

Därför blir det bättre mätvärde när du mäter hemma

När du mäter blodtrycket på vårdcentralen eller företagshälsovården sker det när du fått en tid. Inte när det passar dig bäst och troligen inte när det är som bäst att mäta. Inte helt optimalt. Behöver du mäta flera gånger för att kontrollera hur blodtrycket beter sig över en längre tid är det svårt, om inte omöjligt, att mäta vid samma tid och under samma omständigheter.

Att mäta blodtrycket hemma blir bättre för att du har kontroll över mätningen. Du hinner vila före mätningen. Samma miljö och omständigheter gör att mätningen blir mer pålitlig och jämförbar med tidigare mätningar. Du kan skapa en rutin att exempelvis mäta varje lördagsmorgon första helgen i månaden. Utvilad och utan stress, före frukost, med samma blodtrycksmätare.

Mät ditt blodtryck när det passar dig

En annan stor fördel med att mäta blodtrycket hemma är att det inte krävs någon tidsbokning. Tänk att slippa boka till vårdcentralen eller företagshälsovården. Ingen tid att passa eller stressa till. Inga köer, ingen väntan och ingen avgift. Du avlastar vården samtidigt som du tar ansvar för och övervakar din hälsa. Du slipper dela väntrum med någon som faktiskt ser ut att ha vinterkräksjukan.

Se vårt utbud av kliniskt testade och validerade blodtrycksmätare för hemmabruk här.

 


K√§llor: V√•rdhandboken¬†‚ÄĒ¬†1177¬†‚ÄĒ¬†SBU