info@kuranta.se   |   08-553 808 20  |   Facebook

DÀrför Àr det bra att mÀta blodtrycket hemma

NÀstan tvÄ miljoner svenskar berÀknas ha högt blodtryck och cirka hÀlften vet inte att de Àr drabbade. Högt blodtryck under en lÀngre tid kan leda till allvarliga sjukdomar som stroke och hjÀrtinfarkt. Sjukdomar som gÄr att förebygga om det höga blodtrycket upptÀcks och behandlas i tid. Att mÀta blodtrycket hemma Àr ett bra sÀtt för dig att ta ansvar för din hÀlsa.

Det Àr enkelt att mÀta blodtrycket hemma

Först kan det kÀnnas lite osÀkert att sjÀlv mÀta blodtrycket. Men med medicinskt validerade blodtrycksmÀtare för hemmabruk blir det lika bra, om inte bÀttre mÀtvÀrden hemma. Smarta funktioner hjÀlper dig att mÀta och apparaten sÀger till om du rör pÄ dig under mÀtningen. Med inbyggt minne kan du se förÀndringar i ditt blodtryck. De flesta blodtrycksmÀtare Àr lÀttanvÀnda med en till tvÄ knapptryckningar. SÄ det Àr enkelt och pÄlitligt att mÀta blodtrycket hemma.

MÀt blodtrycket hemma. Se vÄrt utbud av blodtrycksmÀtare hÀr

DÀrför blir det bÀttre mÀtvÀrde nÀr du mÀter hemma

NÀr du mÀter blodtrycket pÄ vÄrdcentralen eller företagshÀlsovÄrden sker det nÀr du fÄtt en tid. Inte nÀr det passar dig bÀst och troligen inte nÀr det Àr som bÀst att mÀta. Inte helt optimalt. Behöver du mÀta flera gÄnger för att kontrollera hur blodtrycket beter sig över en lÀngre tid Àr det svÄrt, om inte omöjligt, att mÀta vid samma tid och under samma omstÀndigheter.

Att mÀta blodtrycket hemma blir bÀttre för att du har kontroll över mÀtningen. Du hinner vila före mÀtningen. Samma miljö och omstÀndigheter gör att mÀtningen blir mer pÄlitlig och jÀmförbar med tidigare mÀtningar. Du kan skapa en rutin att exempelvis mÀta varje lördagsmorgon första helgen i mÄnaden. Utvilad och utan stress, före frukost, med samma blodtrycksmÀtare.

MÀt ditt blodtryck nÀr det passar dig

En annan stor fördel med att mÀta blodtrycket hemma Àr att det inte krÀvs nÄgon tidsbokning. TÀnk att slippa boka till vÄrdcentralen eller företagshÀlsovÄrden. Ingen tid att passa eller stressa till. Inga köer, ingen vÀntan och ingen avgift. Du avlastar vÄrden samtidigt som du tar ansvar för och övervakar din hÀlsa. Du slipper dela vÀntrum med nÄgon som faktiskt ser ut att ha vinterkrÀksjukan.

Se vÄrt utbud av kliniskt testade och validerade blodtrycksmÀtare för hemmabruk hÀr.

 


KĂ€llor: VĂ„rdhandboken — 1177 — SBU