info@kuranta.se   |   08-553 808 20  |   Facebook

Är en massagepistol bra för Ă„terhĂ€mtning efter trĂ€ning?

Massagepistolen har blivit populÀr, ja nÀstan obligatorisk, bland mÀnniskor som trÀnar. Den ser lite ut som en sladdlös borrmaskin och lÄter lite som en ocksÄ. Men vad Àr en massagepistol, varför ska du anvÀnda den och kan den hjÀlpa dig med din ÄterhÀmtning?

Massagepistoler Àr handhÄllna och nÀstan alltid sladdlösa massageverktyg. Behandlingen de ger kallas för vibrationsmassage eller perkussionterapi. Enkelt beskrivet hÄller du massagepistolens massagehuvud mot den muskel du vill massera och sÄ kommer den med korta snabba slag att massera dig.

Du kan anvÀnda en massagepistol för ÄterhÀmtning

Massage har lĂ€nge anvĂ€nts för snabbare Ă„terhĂ€mtning. Allt frĂ„n massagerullar till terapeuter. Massagepistolen Ă€r ett nytt verktyg i detta beprövade omrĂ„de. Även om forskningen kring massagepistoler Ă€n sĂ„ lĂ€nge Ă€r begrĂ€nsad Ă€r teorin bakom beprövad. En massagepistol har dĂ€rmed potential att förbĂ€ttra din uppvĂ€rmning och din Ă„terhĂ€mtning.

Stöd i forskningen

Det Àr svÄrt att göra en blindstudie om massageterapi. Det ligger i sakens natur. En grupp fÄr massage, en fÄr inte och den tredje ska inte veta om den fÄr massage eller inte. Knivigt. Men det finns studier som visar att mÄtt som rörelseomfÄng blir bÀttre efter massage och mjölksyran minskar efter vibrationsmassage. De som fick behandling med vibrationer upplevde ocksÄ en snabbare ÄterhÀmtning och minskad trÀningsvÀrk.

Massagepistol för mer Àn bara ÄterhÀmtning

Med en massagepistol kan du fÄ en bÀttre uppvÀrmning dÀr du mjukar upp musklerna och ökar blodcirkulationen. Sedan kan du under trÀningen anvÀnda vibrationsmassagen för att hÄlla i gÄng blodflödet och minska risken för att musklerna stelnar till. Men det Àr vid ÄterhÀmtning som massagepistolen Àr i sitt esse. Vi har nÀmnt det tidigare: mindre trÀningsvÀrk, ökad rörlighet och mindre mjölksyra.

SÄ hÀr anvÀnder du en massagepistol

En snabb beskrivning om hur du anvÀnder en massagepistol: VÀlj det massagehuvud som passar för det omrÄde du vill behandla. LÀs om olika massagehuvuden hÀr. VÀlj en intensitet, börja lÄgt och öka efter hand. Kör inte full fart direkt. Massera sedan lÀngsmed muskeln eller i cirkelrörelser över större omrÄden. TrÀffar du pÄ en muskelknuta stannar du upp och arbetar runt den. Tryck inte hÄrdare. Var noga med att inte anvÀnda massagepistolen pÄ leder och skelett.

SÄ vill du förbÀttra din uppvÀrmning, trÀning och ÄterhÀmtning sÄ rekommenderar vi en massagepistol. Den kommer göra hjÀlpa dig med stela och trötta muskler och ge dig en mer behaglig trÀning och ÄterhÀmtning.

VÄr Bodi-Tek Massagepistol har 20 intensitetsnivÄer och kommer med 6 ergonomiska massagehuvuden samt ett batteri som kan behandla i upp till tvÄ timmar.

 


KÀllor: everydayhealth.com | ncbi.nlm.nih.gov | nccih.nih.gov

Â