info@kuranta.se   |   08-553 808 20  |   Facebook

√Ąr en massagepistol bra f√∂r √•terh√§mtning efter tr√§ning?

Massagepistolen har blivit populär, ja nästan obligatorisk, bland människor som tränar. Den ser lite ut som en sladdlös borrmaskin och låter lite som en också. Men vad är en massagepistol, varför ska du använda den och kan den hjälpa dig med din återhämtning?

Massagepistoler är handhållna och nästan alltid sladdlösa massageverktyg. Behandlingen de ger kallas för vibrationsmassage eller perkussionterapi. Enkelt beskrivet håller du massagepistolens massagehuvud mot den muskel du vill massera och så kommer den med korta snabba slag att massera dig.

Du kan använda en massagepistol för återhämtning

Massage har l√§nge anv√§nts f√∂r snabbare √•terh√§mtning. Allt fr√•n massagerullar till terapeuter. Massagepistolen √§r ett nytt verktyg i detta bepr√∂vade omr√•de. √Ąven om forskningen kring massagepistoler √§n s√• l√§nge √§r begr√§nsad √§r teorin bakom bepr√∂vad. En massagepistol har d√§rmed potential att f√∂rb√§ttra din uppv√§rmning och din √•terh√§mtning.

Stöd i forskningen

Det är svårt att göra en blindstudie om massageterapi. Det ligger i sakens natur. En grupp får massage, en får inte och den tredje ska inte veta om den får massage eller inte. Knivigt. Men det finns studier som visar att mått som rörelseomfång blir bättre efter massage och mjölksyran minskar efter vibrationsmassage. De som fick behandling med vibrationer upplevde också en snabbare återhämtning och minskad träningsvärk.

Massagepistol för mer än bara återhämtning

Med en massagepistol kan du få en bättre uppvärmning där du mjukar upp musklerna och ökar blodcirkulationen. Sedan kan du under träningen använda vibrationsmassagen för att hålla i gång blodflödet och minska risken för att musklerna stelnar till. Men det är vid återhämtning som massagepistolen är i sitt esse. Vi har nämnt det tidigare: mindre träningsvärk, ökad rörlighet och mindre mjölksyra.

Så här använder du en massagepistol

En snabb beskrivning om hur du använder en massagepistol: Välj det massagehuvud som passar för det område du vill behandla. Läs om olika massagehuvuden här. Välj en intensitet, börja lågt och öka efter hand. Kör inte full fart direkt. Massera sedan längsmed muskeln eller i cirkelrörelser över större områden. Träffar du på en muskelknuta stannar du upp och arbetar runt den. Tryck inte hårdare. Var noga med att inte använda massagepistolen på leder och skelett.

Så vill du förbättra din uppvärmning, träning och återhämtning så rekommenderar vi en massagepistol. Den kommer göra hjälpa dig med stela och trötta muskler och ge dig en mer behaglig träning och återhämtning.

Vår Bodi-Tek Massagepistol har 20 intensitetsnivåer och kommer med 6 ergonomiska massagehuvuden samt ett batteri som kan behandla i upp till två timmar.

 


Källor: everydayhealth.com | ncbi.nlm.nih.gov | nccih.nih.gov